Pihl: pole vahet, kus läbirääkimised Rahvaliiduga toimusid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: arhiiv

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jüri Pihli sõnul pole olemuslikku vahet, kus läbirääkimised Rahvaliidu liidritega pärast ebaõnnestunud umbusaldamist parlamendis toimuma hakkasid.

«Peaminister tunnistab ju kohtumisi Reiljaniga,» ütles Pihl Postimees.ee’le, lisades, et kokkuvõttes polegi ju tähtis, kus täpselt kokku saadi.

«Fakt on, et üsna kohe pärast umbusaldusavalduse läbikukkumist, kui meie koalitsioon veel töötas, algasid kontaktid, mille kaugemaks eesmärgiks oli sotside koalitsioonist väljapuksimine,» leidis Pihl.

«See on inimeste jutt, et nad kohtusid Luual, ega mina täpselt ei tea, kas see tõele vastab või ei,» tunnistas Pihl.

Ta möönis ka, et on peaministriga tõesti telefonitsi rääkinud ja tunnistanud, et ta ei tea sajaprotsendilise kindlusega väita, kus kohtumised toimusid.

Reedel teatas Pihl ajakirjandusele, et kohe pärast ebaõnnestunud umbusaldusavaldust parlamendis tõttas peaminister Andrus Ansip kohtumisele Villu Reiljaniga Rahvaliidust, mis oli umbusaldusavaldust toetanud. 

«Kõigile ei ole võib-olla teada, aga kui Andrus Ansipile esitati riigikogus umbusaldus, siis rohelised hääletusnupud polnud veel kustunud, kui Ansip autosse hüppas ja Luuale Villu Reiljani juurde läbirääkimisi pidama tõttas,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jüri Pihl reedel Rahvusringhäälingu uudistele.

«Kinnitan, et Luual käimise väide ei vasta tõele,» kommenteeris Pihli väidet seepeale Rahvaliidu pressiesindaja.

Peaminister Andrus Ansip lükkas jutud Luual käimisest samuti ümber, kinnitades, et pole viis aastat Luual käinud, küll kinnitas Ansip kohtumisi rahvaliitlaste, sh Villu Reiljaniga, enne ja pärast umbusaldushääletust.

Riigikogus ei leidnud 13. mail toetust kolme opositsioonipartei algatatud umbusaldusavaldus reformierakondlasest peaminister Andrus Ansipi vastu. Umbusaldamist toetas 35 ja selle vastu oli 53 riigikogu liiget. Umbusaldusavaldusele oli alla kirjutanud 37 Keskerakonda, Rahvaliitu ja roheliste fraktsiooni kuuluvat saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles