Gruusia kaalub marihuaana legaliseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: SCANPIX

Gruusia valitsus arutab võimalust dekriminaliseerida marihuaana tarvitamine, kuna mõnedel juhtudel kaasnevad keeldude kehtestamisega halvad tagajärjed, ütles Gruusia tervishoiu-, töö- ja sotsiaalminister David Sergejenko reedel.

«Narkootikumide valdkonnas järgneb mehhaanilisele keelule rikošeti efekt, see tähendab võimendumine ja arenemine teistes suundades. See on teema, kus on vajalik läbimõeldud strateegia, millest üks osa on marihuaana legaliseerimine,» ütles Sergejenko.

Tema sõnul arutavad paljud riigid praegu marihuaana dekriminaliseerimist ja mõnel maal on selline seadus juba vastu võetud.

«Ehkki tõsiasi, et me seda küsimust praegu arutame, ei tähenda veel, et me ärkame ühel ilusal päeval ja marihuaana on kaubanduskeskustes müügil. Muidugi ei ole see nii, arutelu tuleb jätkata,» lausus minister.

Praegu Gruusias kehtiva seadustiku järgi karistatakse narkootilise aine ebaseadusliku valmistamise ja hoidmise eest trahviga, parandusliku tööga või vabadusekaotusega kuni üheks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles