Kevadtormil makstakse nüüd reservväelastele toetust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm.
Kevadtorm. Foto: Priit Simson

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras avaldas lootust, et reservväelasi motiveerib Kevadtormil osalema ka muutunud õppekogunemiste tasustamise kord, mille järgi nüüd makstakse kõigile reservväelastele ühtmoodi tasu.

Aprilli algul kehtima hakanud kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt makstakse nüüdsest õppekogunemistel reservväelastele toetust, mille järgi sõdurid saavad 27 eurot, allohvitserid 30 ja ohvitserid 40 eurot päevas. Varem said reservväelased õppekogunemisel oldud aja eest oma sõja-aja ametikohale vastava palga keskmist.

«Uus tasustamissüsteem on varasemast läbipaistvam ja õiglasem - riik maksab nüüdsest reservväelastele toetust, sest nad täidavad oma kohust riigi ees, mitte enam töötasu,» ütles Terras.

Kaitseväe juhataja sõnul on osadel ametikohtadel saadav toetus ka varasemast teenistustasust suurem.

Kaitseväe juhataja kutsus reservväelasi kaitseväe suurõppusest Kevadtorm aktiivselt osa võtma. «Loodan, et Kevadtormile kutsutud tuhatkond reservväelast ja nende tööandjad leiavad võimaluse pühendada ühe nädala riigikaitsele,» ütles Terras.

Sel nädalal algasid suurõppuse Kevadtorm raames reservõppekogunemised Põhja, Kirde ja Lõuna kaitseringkondades. Õppekogunemistel osalevad reservohvitserid ja allohvitserid saabusid Kevadtormile möödunud nädalal.

Järgneva viie päeva jooksul värskendavad sõdurid nii üksikvõitleja kui erialaseid oskusi. Reservõppekogunemised kulmineeruvad koostööharjutusega, kus lihvitakse allüksuste omavahelist koostööd.

Kokku osaleb Kevadtormil pea 1000 reservväelast. 9-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna. Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil. Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal Eesti erinevas piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles