Gruusia asesiseminister võeti ajakirjaniku geiseksivideo lekitamise tõttu vahi alla

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gruusia asesiseminister võeti vahi alla, kuna väidetavalt lekitas ta internetti geiseksivideo, mille üheks osaliselt oli võimukriitiline ajakirjanik, teatasid täna Gruusia võimud.

Siseministeeriumi sõnul tunnistas Gela Hvedelidze, et rikkust privaatsust, kui postitas internetti salaja filmitud video, kus üks grupiseksis osalevast kolmest mehest on väidetavalt ajakirjanik Giorgi Paresašvili, teatas täna civil.ge.

 Paresašvili kritiseeris mõni aeg tagasi teravalt mitmeid kõrgekaliibrilisi ametnikke ja süüdistas neid ettevõtete arestimises. Kritiseeritavate seas oli ka Hvedelidze.

«Gela Hvedelidze levitas isiklikel põhjustel ajakirjanik Giorgi Paresašvili eraelu puudutavaid kaadreid,» teatas siseministeerium. «Vahistatu tunnistas oma süüd.»

Siseminister Irakli Garibašvili sõnul salvestasid video president Mihheil Saakašvili eelmise valitsuse ametnikud. Praeguse peaministri Bidžina Ivanišvili toetajad on süüdistanud Saakašvili administratsiooni liikmeid ka selles, et nad kogusid ebaseaduslike meetodite abil oluliste avaliku elu tegelaste kohta hiigelkoguse materjali.

Jaanuaris vahistati Gruusias kolm endist kaitseministeeriumi ametnikku, keda süüdistati väidetavalt avalike tegelaste geiseksivideote salajases jäädvustamises. Gruusias, kus õigeusu kirikul on avalikkusele jätkuvalt tugev mõju, peetakse homoseksuaalsust endiselt suuresti häbiväärseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles