Afganistanis langes kolm Gruusia sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdurid Thbilisi lähistel asuvas Vaziani baasis enne väljalendu Afganistani.
Gruusia sõdurid Thbilisi lähistel asuvas Vaziani baasis enne väljalendu Afganistani. Foto: SCANPIX

Afganistanis sai kolmapäeval enesetapurünnakus surma kolm Gruusia sõdurit, ütles kaitseminister Irakli Alasania.

«Kurvastusega pean teatama, et esmaspäeval sai Afganistanis surma kolm Gruusia sõjaväelast,» ütles Alasania, kelle sõnul sai rünnakus sõdureid ka vigastada. «Sissid korraldasid Afganistani lõunaosas asuvale sõjaväebaasile kombineeritud rünnaku, enesetapuründaja lõhkas veokile paigaldatud lõhkeseadeldise, lisaks ründas baasi rühm sisse,» vahendas portaal civil.ge Alasania sõnu.

Alasania sõnul oli tegemist seni ulatuslikuma rünnakuga Gruusia sõdurite vastu Afganistanis. «Kõik ründajad tapeti kohapeal ning Gruusia 42. pataljoni sõdurid võtsid ala oma kontrolli alla,» lausus ta.

Rünnakus said surma kapral Aleksandr Kvitsinadze, nooremseersant Zviad Davitadze ja kapral Vladimir Šanava, vahendas civil.ge.

Alates Gruusia sõjaväelaste teenistuse algusest Afganistanis 2009. aastal, on riik kaotanud 22 sõdurit.

Gruusial on Afganistanis 1570 sõdurit, kes teenivad rahutus Helmandi provintsis. Gruusia on suurim NATO-väline panustaja rahvusvahelistesse julgeolekuabijõududesse (ISAF).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles