Scoutspataljoni ja liitlaste üksused saabuvad Kevadtormile

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2012.
Kevadtorm 2012. Foto: Andres Haabu

Kaitseväe suurõppusele Kevadtorm saabub täna Scoutspataljon koos Ühendkuningriigi kergejalaväekompanii, Läti jalaväekompanii ja Leedu luurerühmaga. Scoutspataljon ja tema alluvuses tegutsevad liitlaste üksused on õppusel vastase rollis.

«Scoutspataljoni ülesanne Kevadtormil on luua ajateenijatest jalaväepataljonile võimalikult realistlik lahingukeskkond,» ütles Kevadtormi üldjuht kolonel Artur Tiganik, kelle sõnul on liitlaste tegevus Scoutspataljoni koosseisus oluline nii juhtimisprotseduuride lihvimisel, kui taktikaliste oskuste ühtlustamisel, rääkimata relvavendlusest.

Ühendkuningriigist osaleb esmakordselt Kevadtormil Lancasteri rügemendi 2. pataljoni jalaväekompanii, mille võitlejad on eestlastega koos teeninud Lõuna-Afganistanis. Britid saabusid Eestisse nädala eest ja on koos Scoutspataljoniga teinud Paldiskis ühist väljaõpet. Kevadtormile saabuvad nad ühise kolonnina.

Läti jalaväelased osalevad Kevadtormil viiendat, leedulased aga teist korda. Läti ja Leedu üksuste kolonn suundub Valgast ühise kolonnina õppuset alale, kus liitub Scoutspataljoni üksustega.

Scoutspataljon on 1. Jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimisvõimekusega manööverüksus.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles