Ukraina loobus meeleavaldajate survel geide õigusi kaitsvast seadusest

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tüdruk hoiab homoseksuaalide vastasel meeleavaldusel Ukraina parlamendihoone ees käes oma vanemate abielusõrmuseid.
Väike tüdruk hoiab homoseksuaalide vastasel meeleavaldusel Ukraina parlamendihoone ees käes oma vanemate abielusõrmuseid. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina parlament lükkas täna meeleavaldajate survel määramatuks ajaks edasi hääletuse seaduse üle, mis keelanuks tööandjatel palgatavate tagasilükkamise nende seksuaalse orientatsiooni põhjal.


Euroopa Liidu poolt toetatav seadus pidi president Viktor Janukovitši tugeval toetusel täna hääletusele minema lootuses, et lääne standarditele vastavate seaduste abil saab Ukrainast lõpuks ka Euroopa liikmesriik, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kommunistlik partei ja natsionalistlik Svoboda grupp, kelle peamised toetajad on Ukraina lääneosas elavad katoliiklased, olid sellele aga parlamendis tugevalt vastu.

Hääletusest loobuti, vältimaks järjekordset teravat vastuolu niigi kurikuulsalt ebastabiilses parlamendis.

Samal nõudsid mitusada homoseksuaalide vastast meeleavaldajat parlamendihoone ees seaduse mahahääletamist.

Mõned neist kandsid loosungeid «Perekonna ja laste kaitseks» ning «Ei homoseksuaalsele Ukrainas.»

Protestijad avaldasid Kiirevi linnapea kontori ees meelt ka gay-aktivistide plaani vastu korraldada 25. mail Kiievis paraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles