Eesmaa: piirileppeprojekti osas on opositsioon ja võimuliit üksmeelel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees keskerakondlane Enn Eesmaa ütles, et piirileppe konsultatsioonide tulemuste osas on üksmeelsed nii võimuliit kui opositsioon.

Eesti ja Venemaa piirileppe konsultatsioonid kahe riigi välisministeeriumide vahel on lõppenud ning ühine tekst valmis, 2005. aasta leppetekstile on lisatud kaks lauset, millest ühe kohaselt reguleerib leping ainult riigipiiri puudutavaid küsimusi ja teine kinnitab, et kahel riigil pole territoriaalseid pretensioone, vahendas ERR Uudised.

Enn Eesmaa ütles «Aktuaalsele kaamerale», et piirileppe konsultatsioonide tulemuste osas on üksmeelsed nii võimuliit kui opositsioon, tema hinnangul on hea, et lepetele lisati selgitavad laused, see annab hea positsiooni, et jõuda lepete ratifitseerimiseni.

«Lõpuni ei saa olla milleski kindel, aga praegu näitavad kõik märgid, et see riikide piiride leping nii maismaa kui merepiiride lepingu puhul on soodsas tuules,» sõnas Eesmaa.

Uuendatud piirilepped seni kokku lepitud riigipiiri asukohta ei muuda, kuid need on vaja uuesti allkirjastada ning siis hakkavad parlamendid piirileppeid arutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles