Rüütel: valitsusse minekut tuleb pingsalt kaaluda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Liis Treimann.

Rahvaliidu auesimehe Arnold Rüütli sõnul ei saa erakond langetada valitsusse mineku otsust enne, kui kõik riigieelarvega seonduvad küsimused on  põhjalikult läbi kaalutud.

Rüütel toonitas, et riigi kulude kärpimise läbi ei tohi kannatada saada ühiskonna kõige nõrgemad liikmed - noored ja vanurid, vahendas ERR Uudised.

«Valitsukuludest saab kahtlemata veelgi kokku hoida. Tuleb punktide viisi kõik võimalikud kohad läbi vaadata, aga me ei tohi ühiskonda sügavasse kriisi viia, nii sotsiaalselt kui psühholoogiliselt,» rääkis ekspresident.

Rüütli sõnul on üheks riigieelarve tasakaalustamise võimaluseks kindlasti ka maksude tõstmine, kuid seda tuleb teha ettevaaltikult ja kaalutletult.

Rahvaliit võiks Rüütli sõnul valitsusse minna alles siis, kui need eesmärgid on omavahel ja tulevaste koalitsioonipartneritega põhjalikult läbi arutatud.

«Otsuseid ei saa teha enne, kui kõik on läbi analüüsitud ja kogu pakett kokku pandud,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles