Kohus saatis armeenlastest ärimeeste mõrvari 15 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Harju maakohus saatis kolmapäeval 15 aastaks vangi Vano Tumanjani, kes süüdistuse järgi mõrvas aastaid tagasi kaks armeenlasest ärimeest.

40-aastasele Tumanjanile mõistetud 15-aastane vangistus on suurim aastatega piiritletud karistus, mida nägi ette kuriteo toimepanemise ajal kehtinud kriminaalkoodeks. Sellist karistust nõudis kohtualusele ka Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu, seevastu kui Tumanjani kaitsja taotles mehele karistuse määramist miinimummääras, mis oli kuriteo toimepanemise ajal kaheksa aastat vangistust.

26. märtsil alanud protsessil tunnistas Tumanjan end aastatetaguses veretöös süüdi.

Süüdistuse järgi mõrvas Tumanjan kaks armeenlasest ärimeest juba 1997. aasta lõpus, kuid mees kandis kuni mullu sügiseni Venemaal röövimise eest kaheksa-aastast vangistust, seejärel anti aga Eestile välja.

Tumanjani seostatakse 1997. aastal ööl vastu 28. detsembrit Tallinnas Koplis ärimeeste Razmik Särg-Sarkisjani (49) ja Karen Oganesjani (41) mõrvaga. Kaitsepolitsei andmetel oli Särg-Sarkisjan toona armeenlaste kuritegeliku grupeeringu üks liidritest.

Ärimeeste laibad leiti veidi pärast keskööd Tallinnas Koplis Vihuri tänaval Mercedesest, mis oli sõitnud vastu maja seina. Mõrvarid olid tulistanud ohvreid tagaistmelt kuklasse kahest erinevast püstolist - Makarovist ja TT-st.

Uurimisversiooni kohaselt osales Tumanjaniga veretöös ka Varužan Manukjan, kes üritas neli kuud hiljem tappa Tallinnas šašlõkikohti pidanud Tigran Nahapetjani, kuid viimasel õnnestus oma püstolist Manukjan maha lasta.

Nahapetjan (35) tapeti 2003. aasta augusti algul Tallinnas Mahtra tänaval püstolilaskudega selga. Mõrtsukat ei ole tabatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles