Saatkonnad heiskasid tänasel homofoobiavastasel päeval vikerkaarelipu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatkonnad heiskasid tänasel homofoobiavastasel päeval vikerkaarelipu.
Saatkonnad heiskasid tänasel homofoobiavastasel päeval vikerkaarelipu. Foto: Martin Ilustrumm

Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi, Austria ja Kanada suursaatkonnad heiskasid tänasel homofoobiavastasel päeval vikerkaarelipu.

17. mai on rahvusvaheline homofoobiavastane päev. Just sel päeval 1990. aastal eemaldas Maailma Terviseorganisatsioon homoseksuaalsuse psüühikahäirete nimekirjast.

Selle olulise võrdse kohtlemise verstaposti tähistamiseks ja oma toetuse väljendamiseks hooliva ja salliva ühiskonna poolt heiskasid Ameerika Ühendriikide, Ühendkuningriigi, Austria ja Kanada suursaatkonnad 17. mail vikerkaarelipu.

USA suursaadik Jeffery D. Levine selgitas, et lipu heiskamine on lihtne avaldus toetamaks LGBT kogukonda ja selle võitlust võrdsete õiguste eest. Levine lisas, et suurem osa maailmast on jõudnud arusaamisele, et seksuaalne orientatsioon ei ole valik ning isiklikke eelarvamusi ei või kasutada keelamaks võrdset seaduskaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles