Ansip: kaks protsenti riigikaitsele on hädavajadus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip külastas kaitseväe suurõppust Kevadtorm 2013.
Peaminister Andrus Ansip külastas kaitseväe suurõppust Kevadtorm 2013. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna oma üheksandat Kevadtormi külastanud peaminister Andrus Ansipi sõnul on riigikaitsele eraldatav kaks protsenti Eesti sisemajanduse kogutoodangust hädavajadus.

Peaminister Ansipi sõnul on kaks protsenti olnud lubadus meie liitlastele, ent riigikaitse kindel ja stabiilne rahastamine on palju olulisem meile endale, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Riigikaitsega tuleb tegeleda kogu aeg  - iga päev,» ütles Ansip.

Peaministri sõnul on suurõppus Kevadtorm heaks näiteks meie riigikaitse arengust.

«Kevadtorm on muutunud arvestatavaks õppuseks meie partnerite seas, ent järjest olulisem on ta ka meile endile. Õppus on väga vajalik, et kokku harjutada kogu meie kaitseväge: nii reservväelasi, ajateenijaid, elukutselisi, kui kaitseliitlasi. Tähtis on, et täna osalevad õppusel kõik väeliigid ja meie head partnerid,» rõhutas Ansip.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Kevadtormi üldjuht, maaväe ülem kolonel Artur Tiganik andsid Jägala linnakus paiknevas õppuse juhtstaabis peaministrile ülevaate õppuse senisest käigust. Peaminister Ansip külastas ka kaitseväe keskpolügoonil koostegevusharjutust läbi viivat 1. jalaväebrigaadi staapi.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil. Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles