Veskimägi: Rahvaliit ei suru maksutõusu läbi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Taavi Veskimägi.
Riigikogu liige Taavi Veskimägi. Foto: Peeter Langovits

IRLi fraktsiooni kuuluva Taavi Veskimägi sõnul Rahvaliit maksutõusu läbi ei suru ning võib valitsusse pääseda vaid siis, kui leitakse ühine keel ka järgmiste aastate plaanide osas.


«Oma kogemusest võin öelda, et kindlasti ei ole Rahvaliit partner, kellega oleks jooksvaid kulusid kerge kärpida,» selgitas ta ERR Uudistele pikaajalise strateegia vajalikkust koalitsiooni püsimiseks.

Kuigi Rahvaliit on oma viimaste päevade avaldustes rääkinud riigi tulubaasi suurendamisest ning seda ka otseste maksutõusude näol, siis Veskimägi ei usu, et koalitsiooniläbirääkimistel see läbi läheks.

«Eks läbirääkimiste käigus selgub tõde, kuid minu hinnangul ei saa juttu olla mitte tulude suurendamisest, vaid kulude vähendamisest. Tuleb vaadata seda, et inimesed on nii või teisiti juba kaotanud läbi palgavähenduste. Kui nüüd riik hakkaks veel rohkem makse koguma, siis see ei oleks õiglane inimeste suhtes,» sõnas ta.

Et Eesti eurokriteeriumitele vastaks, tuleb Veskimägi hinnangul kärpida mitte 6 miljardit, vaid vähemalt 7,5 miljardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles