Riia peapiiskop jutlustab 1. nelipühal Tallinna toomkirikus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Janis Vanags ja peapiiskop Andres Põder.
Peapiiskop Janis Vanags ja peapiiskop Andres Põder. Foto: EELK

Läti Evangeelse Luterliku Kiriku pea, Riia peapiiskop Janis Vanags jutlustab Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus pühapäeval, 19. mail 1. nelipüha leerijumalateenistusel kl 11.

Leeripühal teenib peapiiskop Andres Põder ja assisteerib Toomkoguduse õpetaja Urmas Viilma.

Peapiiskop Janis Vanags on pälvinud EELK Teeneteristi I järgu ordeni, mille peapiiskop Andres Põder annab üle pühapäeval, 19. mai õhtul kl 17 algaval tänamisel Piiskoplikus Toomkirikus.

Nelipüha on kirikus koguduse sündimise päev, viidates Püha Vaimu laskumisele apostlitele Jeruusalemmas, siis sündis kogudus ning kristlik kirik. Nelipühad ehk suvisted on kirikus kesksete kirikupühade seas ning paljudes kogudustes on see leeripüha. Kuna tegemist on suure ja mitu päeva kestva kirikupühaga, viitab päevade arvule ka nelipüha eestikeelne nimetus. Nelipüha peetakse 7. pühapäeval pärast ülestõusmispühi, sellest ka kreekakeelne nimetus Pentekoste - viiekümnes (päev).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles