Patrull-laev Valve sõidab esimesele pikemale missioonile

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonnainspektsiooni ja piirivalve ühine patrull-laev Valve sõidab homme esimesele pikemale missioonile kontrollima Läänemerel püüdvaid kalalaevu.

«Enam kui nädal aega kestval missioonil keskendutakse peamiselt tursapüügikontrollile, sest tursavarude ohustatuse tõttu tuleb selle liigi kaitsmisele erilist tähelepanu pöörata,» ütles keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhataja Indrek Ulla.

Eesti vetest väljapool püüdvate kalalaevade kontroll tuleneb Euroopa Liidu kalanduspoliitika nõuetest, mille järgi on Eestil nagu kõigil Euroopa Liidu liikmetel kohustus tagada järelevalve oma kalalaevade tegevuse üle sõltumata nende püügikohast.

«Kui siiani kasutasime järelevalveks teiste liikmesriikide laevu, siis nüüd saame seda teha oma Eesti patrull-laevaga,» märkis Ulla.

Möödunud sügisel vette lastud patrull-laevale Valve on see esimene pikem tööreis.

Lääne piirivalvepiirkonna staabiülema piirivalveleitnant Jaak Haameri sõnul möödus navigatsiooniperioodile eelnenud aeg peamiselt laeva tundmaõppimise ja seadistamise tähe all.

Praeguseks on laev läbinud ligikaudu 2000 meremiili.

Patrull-laeva tellijaks oli keskkonnainspektsioon, meeskonna komplekteeris ning igapäevast teenistust korraldab piirivalve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles