Rüütli: täna paneme paika kõneluste raamid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul loodavad koalitsioonikõneluste osalised täna paika panna raamid, mille sees asutakse otsima erakondade võimalikku ühisosa.

«Katsume otsida nii suurt ühisosa kui võimalik, et riiki kriisist välja tuua. On selge, et ainult eelarvekärbetest ei piisa, meil tuleb leida täiendavaid tuluteenimise võimalusi,» ütles Rüütli ERR Uudistele vahetult enne koalitsioonikõneluste algust.

Rüütli märkis, et ka ükski maksutõusu ettepanek ei saa olla praeguses olukorras tabu ning tõsta saab neid makse, mille osas tulevaste koalitsioonipartnerite vahel kokku lepitakse.

Rahvaliidu konkreetseid ettepanekud ei soovinud Rüütli kõneluste eel avaldada.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles samas, et paralleelselt kõnelustega tänavuste eelarvekärbete ja järgmise aasta eelarvestrateegia üle algab ka täiesti uue koalitsioonileppe teksti koostamine.

«Räägime kõigepealt põhimõtetest ja siis hakkame ükshaaval alapunkte läbi käima,» selgitas ta, lisades, et protseduur pole selline, kus igaüks lihtsalt esitab oma nõudmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles