Oma tuttavate poegi seksuaalselt kuritarvitanud mees mõisteti vangi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis sel nädalal 40-aastase mehe süüdi oma lähituttavate laste ehk kahe väikse poisi seksuaalses kuritarvitamises aastate jooksul ning karistas meest reaalse vangistusega, reaalselt peab ta vanglas viibima neli aastat ja kaheksa kuud.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas meest kahe poisi seksuaalses kuritarvitamises, kes olid kuritegude toimepanemise ajal 8-11-aastased ja keda mees süüdistuse järgi kasutas seksuaalselt ära kolme aasta jooksul, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse politseinikud pidasid mehe pedofiilias kahtlustatavana kinni mullu sügisel ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal võeti ta vahi alla. Laste vanemad olid mehe lähedased tuttavad ja süüdistatava nime avaldamisel võiksid olla äratuntavad ka kannatanud, seetõttu tema nime meedias ei avaldata.

«Väga sageli ei suuda lapse vanemad uskuda, et lähedane inimene on niisugusteks asjadeks võimeline, ja arvavad, et laps valetab, mistõttu saavad need inimesed kuritegusid toime panna tihti pika aja jooksul,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri alaealiste osakonna vanemprokurör Lea Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles