Sakslased süüdistavad Eurovisiooni ebaedus eurotsooni kriisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni finaal. Rolf Roosalu teatas Eesti punktid.
Eurovisiooni finaal. Rolf Roosalu teatas Eesti punktid. Foto: Mihkel Maripuu

Sakslased süüdistavad oma ootamatult kehvas tulemuses Eurovisiooni lauluvõistlusel kantsler Angela Merkeli jäika poliitikat eurotsooni kriisiga seoses.

Kolmekümne üheksast riigist 34 ei andnud Saksamaale ainsatki punkti.

Konkursi võitis Emmelie de Foresti esitatud Taani laul  «Only Teardrops», mis kogus 281 punkti, Saksamaa oli finaalis üles astunud 26 riigi seas 18 punktiga 21. Punkte saadi Austrialt, Iisraelilt, Hispaanialt, Albaanialt ja Šveitsilt.

«Ilmselgelt tuleb silmas pidada poliitilist olukorda,» ütles ARD televisiooni koordinaator Thomas Schreiber. «Ma ei taha öelda, et 18 punkti läks Angela Merkelile, kuid me peame olema teadlikud, et laval ei olnud hinnata ainuüksi Cascada, vaid terve Saksamaa.»

Merkel on Saksamaal populaarne oma kindla positsiooni tõttu eurotsooni kriisi ajal. Kuid näiteks Kreekas, Hispaanias ja Itaalias, kus vastutasuks abile on rakendatud karme kärpemeetmeid, on ta rahva seas äärmiselt ebapopulaarne.

Eesti laul «Et uus saaks alguse» Birgit Õigemeele esituses sai 19 punktiga Eurovisioonil 20. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles