Rüütli: kaardistasime põhimõtteid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli teel koalitsiooniläbirääkimistele.
Karel Rüütli teel koalitsiooniläbirääkimistele. Foto: Liis Treimann

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles Postimees.ee’le, et tänastel koalitsiooniläbirääkimistel toimus põhimõtete kaardistamine.

«Saime 2010. aasta riigieelarve kohta täiendavat informatsiooni,» sõnas Rüütli, rõhutades, et Rahvaliidu hinnangul tuleb 2009.-2010. aasta eelarvete osas tasakaalu ühisosa otsida.

«Lõpmatult ei saa ju kärpida,» tõdes Rahvaliidu liider.

«Tänaseni puudusid Rahvaliidul täpsed lähteandmed 2010. aasta tulude struktuuri
osas. Läbirääkimistel selgus, et lõpuni pole selged edasised kärbete kohad ja
mittemaksuliste tulude allikad. Kõige sellega jätkatakse järgmisel arutelul,» rääkis Rüütli.

Rahvaliidu huvi pole tema jutu järgi võidelda pimesi teatud maksuliigi, -protsendi või –kärpe eest, vaid saavutada tervikuna usaldusväärne majandusmudel ja eelarvereaalsus.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna ütles pärast tänaseid läbirääkimisi rahvusringhäälingu uudistele, et sisuliselt nõustus Rahvaliit IRLi ja Reformierakonna nägemusega uuest töölepinguseadusest.

Rein Lang Reformierakonnast avaldas lootust, et selle nädala lõpuks sünnib uus koalitsioon.

Karel Rüütli jahutas nende entusiasmi, öeldes, et kuni pole kokku lepitud kõiges, seni pole kokku lepitud milleski.

Koalitsioonikõnelused jätkuvad Rüütli sõnul kolmapäeval kell 13.30. Ta lisas, et reaalsete maksuküsimuste juurde tänastel läbirääkimistel veel ei jõutud.

Täna Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Reformierakonna ja teiselt poolt Rahvaliidu vahel alanud koalitsioonikõnelustel osalevad IRList Margus Tsahkna, Urmas Reinsalu ning Helir-Valdor Seeder, Reformierakonnast Kristen Michal, Rain Rosimannus ja Rein Lang ning Rahvaliidu poolelt Karel Rüütli, Tarmo Mänd, Kajar Lember ning Aivar Sõerd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles