Tapetu naabrid mures ohutuse pärast

Irina Tokareva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kangelaste tänaval toimunud tapmine on muutnud piirkonna elanikud ettevaatlikuks ning lapsi ei julge vanemad õue omapäi mängima lasta.
Kangelaste tänaval toimunud tapmine on muutnud piirkonna elanikud ettevaatlikuks ning lapsi ei julge vanemad õue omapäi mängima lasta. Foto: Irina Tokareva

Piirilinlased usuvad, et kohaliku perearsti võis tappa narkomaan või muul põhjusel ebaadekvaatselt käitunud inimene.

Narva perearsti Natalja Kotelnikova tapmine vapustas kogu linna. Hukkunu naabrid tunnistavad, et tunnevad hirmu oma turvalisuse pärast.

62-aastase Kotelnikova vägivallatunnustega surnukeha leiti eelmisel reedel kell 10.45 tema kodumaja trepikojast aadressil Kangelaste 11. Nagu teatas eile Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Katri Krall, pole uurimisorganeil möödunud nädalal edastatud infole midagi lisada. «Versioone on ja neid analüüsitakse, aga seni kahtlustatavat ei ole,» sõnas Krall. Kohalike oletust, et tapja võis olla narkomaan, prokuratuur ei kommenteeri.

«Jube tunne on, nagu pärast väikese Varvara tapmist,» räägivad naabrid.

Eile töötas maja trepikojas haldusfirma elektrik – ta kutsuti välja, et vahetada koridorilambid eredamate vastu.

«Pärast juhtunud on elanikud šokis. Meie majas elab palju eakaid inimesi, kes äkkrünnaku puhul ei suudaks end kuidagi kaitsta. Me mõtleme isegi videokaamera paigaldamisele,» sõnas korteriühistu juhatuse liige Marika Podkopalova. Tema sõnul ootavad inimesed kannatamatult teateid kurjategija tabamisest: «Kellele muule meil ikka loota kui ainult politseile.»

Mõned õuele tulnud naabrid on veendunud, et kui tapja polnud narkomaan, siis oli ta igatahes mitteadekvaatse käitumisega. «Pärast seda, kui ta oli doktori kõri läbi lõiganud, kargas ta verisena trepikojast välja ja jooksis mööda laste mänguväljakust, kus sel ajal emad lastega aega veetsid. Seejärel püüdis varjuda naabertrepikodadesse, aga kõik uksed olid lukus. Kui politsei tuli, küsitleti emasid ja saadeti isegi jälituskoer veristele jälgedele,» rääkis majaelanik, kes pelgas oma nime öelda.

Naine lisas, et alates reedest ei lase ta oma kümneaastast tütart üksi jalutama. «Mul hakkas lihtsalt jube, ja näha oli, et ka lapsel. Tundsime ennast nagu pärast Varvara Ivanova tapmist,» tunnistas ta. Tema sõnul piirkonnas narkomaane jätkub – neid võib näha tänavatel, pinkidel ja laste mänguväljakutel, aga siiani ei tundunud nad ohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles