Kevadtormi lahingud jõuavad täna Loksale

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe suurõppusel «Kevadtorm» osalevad ajateenijad eelseisvaks lahinguks valmistumas.
Kaitseväe suurõppusel «Kevadtorm» osalevad ajateenijad eelseisvaks lahinguks valmistumas. Foto: Toomas Tatar

Kaitseväe suurõppuse Kevadtorm raames on täna kell 10-15 Loksal õppelahingud.

Lahingutegevus toimub Loksa sadama ja Tallinna tee vahelisel alal. Lahingutegevuse käigus toimetab mereväe laev Loksa sadamasse Kaitseliidu kompanii, kes peab puhastama Loksa linna vastase üksustest.

Külalistele annab kell 12 Loksa Gümnaasiumi juures kontserdi Kaitseväe orkester, lisaks saab Loksa Kultuurikeskuses vaadata Kevadtormi lastejoonistuste võistluse töid. Loksa linnaväljakul saab tutvuda Eesti Kaitsetööstuse Liidu toodangu väljapanekuga.

Kell 12-14 on võimalik Loksa sadamas külastada kolme mereväe laeva: miinijahtijat Sakala, staabi- ja toetuslaeva Tasuja ning patrull-laeva Ristna.

Kaitsevägi palub kohalikel elanikel olla piirkonna liikluses tavapärasest ettevaatlikum ja jälgida sõjaväepolitsei juhiseid. Õppusel kasutatakse vaid paukmoona, lemmik- ja koduloomade omanikel palume mõelda oma loomade turvalisusele.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles