Iisrael avas Süüria suunas vastutule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdur seisab väidetavalt Iisraeli päritolu militaarsõiduki juures. Valitsusvägede kinnitusel oli see olnud Süüria mässuliste käsutuses.
Süüria sõdur seisab väidetavalt Iisraeli päritolu militaarsõiduki juures. Valitsusvägede kinnitusel oli see olnud Süüria mässuliste käsutuses. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõdurid sattusid ööl vastu tänast Golani kõrgendikel naaberriigist Süüriast tule alla ja avasid vastutule, teatas juudiriigi armee.

Avalduse kohaselt tabasid kuulid kedagi vigastamata Iisraeli armee patrullsõidukit. Vastutule avanud Iisraeli sõjaväelased teatasid «otsetabamusest», seisis teadaandes.

Iisraeli armee avaldas hiljutiste piirivahejuhtumite pärast muret ja esitas piirkonnas tegutsevatele ÜRO rahuvalvejõududele kaebuse.

Eile tulistati Golani kõrgendikke käsitulirelvadest.

Olukord Golanil on olnud pinev alates Süüria konflikti puhkemisest rohkem kui kahe aasta eest, kuid tõsisemaid vahejuhtumeid pole olnud. Iisrael on vastanud arvatavalt juhuslikele mürskudele vastutulega, viimastel nädalatel on Süüriast tulistatud piirkonda vähemalt viiel korral.

Iisrael vallutas Golani kõrgendikud Süürialt 1967. aastal, kuid hilisem anneksioon pole rahvusvahelist tunnustust leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles