Ukraina eitab Põhja-Koreale relvade tarnimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea plakatikunstniku nägemus Põhja-Korea diktaatorist Kim Jong-unist.
Lõuna-Korea plakatikunstniku nägemus Põhja-Korea diktaatorist Kim Jong-unist. Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeeriumi kinnitusel ei saa Ukraina kuidagi olla seotud relvade tarnimisega Põhja-Koreale.

«Välisministeeriumi andmeil on praegusel hetkel olemas ekspertgrupi aruande esialgne variant, mida pole veel ÜRO Julgeolekunõukogus läbi vaadatud,» ütles Interfaxile Ukraina välisametkonna infopoliitika direktori kohusetäitja Evhen Perebõinis, vastates küsimusele, kas meedias ilmunud teated ukrainlaste seotusest relvade smugeldamisega Põhja-Koreasse on kinnitust leidnud.

Tema sõnul kontrollitakse ja analüüsitakse neid andmeid välisministeeriumis põhjalikult.

«Ent ma tahan veel kord rõhutada, et riigina järgib Ukraina rangelt kõiki oma rahvusvahelisi kohustusi, kaasa arvatuid neid, mis puudutavad ÜRO embargot relvade müügiks Põhja-Koreale. Ukraina ei saa riigina selliste tarnetega kuidagi seotud olla,» rõhutas Perebõinis.

Ajakirjanduses on ilmunud teated, et ÜRO sanktsioonide järelevalvekomitee eksperdid on arvanud kaks Ukraina kodanikku Põhja-Koreale relvi smugeldanud isikute nimekirja ning soovitavad nende suhtes rakendada sanktsioone.

Raporti kohaselt on kahtlusaluste nimekirjas 12 isikut, sealhulgas kaks Ukraina kodanikku - Juri Lunov ja Igor Karev-Popov, samuti Kasahstani kodanik Aleksandr Zõkov. Ülejäänud üheksa kahtlusalust on Põhja-Korea kodanikud.

ÜRO ei ole selle raporti kohta ametlikku teadet avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles