Põhja-Korea ähvardas Lõunat sõjalise vastulöögiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea ähvardas täna sõjalise vastulöögiga Lõuna-Koread, kes ühines massihävitusrelvade leviku piiramise algatusega, öeldes, et ei pea end enam seotuks relvarahuga, mis lõpetas 1953. aastal nendevahelise sõja.


Ametlikus meedias levitatud relvajõudude avalduses on ühtlasi öeldud, et Põhja-Korea ei saa enam tagada tema põhjaranniku lähedal liikuvate laevade julgeolekut.

Avalduses korrati Pyongyangi seisukohta, mille kohaselt võrdub Souli otsus ühineda USA-juhitava relvaleviku ohjeldamise algatusega (Proliferation Security Initiative - PSI) sõjakuulutusega.

Lõuna-Korea teatas teisipäeval, päev pärast Põhja-Korea tuumakatsetust, et kavatseb osaleda täisliikmena PSI algatuses, mille eesmärgiks on piirata massihävitusrelvade ja tehnoloogia levikut.

«Pisimgi vaenulik samm meie vabariigi vastu, sealhulgas rahumeelsete aluste peatamine ja läbiotsimine... toob kaasa viivitamatu ja jõulise sõjalise vastulöögi,» on öeldud avalduses.

«Meie relvajõud ei ole enam seotud relvarahuleppega, sest USA praegune juhtkond on kaasanud oma marioneti (Lõuna-Korea) PSI-sse,» seisab avalduses, mille on teinud Põhja sõjaväeline esindaja piiriasulas Panmunjomis.

«Korea poolsaar naaseb sõjaolukorda,» deklareerisid Põhja-Korea relvajõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles