Raidma: liitlaste osalus näitab Kevadtormi kvaliteeti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma Kevadtormil.
Mati Raidma Kevadtormil. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna Loksal kaitseväe suurõppust Kevadtorm külastanud riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma sõnul on Kevadtorm saavutanud taseme, mille üle võib uhke olla.

«Suurõppusel osalevad täna kõik väeliigid, koos harjutavad nii tegev- ja reservväelased kui ajateenijad ja kaitseliitlased,» ütles Raidma. «Kevadtormi kvaliteedimärgi parim kinnitus on, et meie liitlased soovivad sellel õppusel osaleda - järelikult annab see lisaväärtust ka nende üksuste väljaõppele,» lisas ta.

Riigikogu riigikaitse- ja väliskomisjoni liikmed külastasid täna Loksat, kus jälgisid linnas korraldatud õppelahingut, külastasid mereväe laevu ja tutvusid Eesti Kaitsetööstuse Liidu näitusega.

Kevadtormi üldjuht kolonel Artur Tiganik andis rahvasaadikutele ülevaate õppuste käigust ja selle eesmärkidest. Loksal korraldatud Kevadtormi külalistepäeval osalesid ka õppusel osalevate välisriikide suursaadikud ja Eestisse akrediteeritud välisriikide kaitseataseed.

Kaitseväe suurõppuse Kevadtorm raames transportisid mereväe laevad Loksa sadamasse Kaitseliidu kompanii, kes puhastas õppelahingute käigus Loksa linna vastase üksustest.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles