Paduvihm lõhkus Haapsalus linnusemüüri ja uputas lasketiiru

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur vihmasadu Haapsalus.
Suur vihmasadu Haapsalus. Foto: Eduard Laur

Reede õhtul Haapsalut tabanud äikesevihm ujutas üle linnatänavad ja aiad, vesi tungis siseruumidesse ja lõhkus linnusemüüri.

Vihmavesi ujutas üle linnatänavad nii, et vesi ulatus kohati üle kõnnitee äärekivide ning viis endaga kaasa ka osa linnusemüürist, kirjutab Lääne Elu. «Selle aja jooksul, kui mina olen linnust hallanud, pole sellist asja olnud, et vihma tõttu müüri oleks vajunud,» ütles linnuse sihtasutuse juht Ülla Paras.

Kaubamajas tungis vesi müügisaali, sest selle kohal olev vihmaveetoru ei suutnud taevast sadanud veehulka vastu võtta ja liitekohtadest pressis vesi müügisaali. Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektori Piret Rüütli sõnul kahjustas vesi müügisaali pappaluseid nii, et need kukkusid ümber ja purunesid mõned alkoholipudelid.

Sajus sai kannatada ka staadion. Vihmavesi tõstis üles kunstmuru, liigutas kaugushüppekaste ja viis minema puitosad.

Kõige rohkem sai spordibaasidest kannatada aga sügisel avatud lasketiir, kus oli lasketreeneri Mati Seppi sõnul 10–15 cm vett. «Laskeseadeldistele ei teinud vesi midagi, sest need asuvad lae all, aga inventari– ja kõrvalruumid said kahjustada,» rääkis Seppi. Esmaspäevaks oli vesi lasketiirust välja saadud ja kaitseliitlased aitasid kahjustusi kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles