MTA töötajad avastasid Valgas üle 14 kilo narkootikume

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA töötajad avastasid Valgas üle 14 kg narkootikume.
MTA töötajad avastasid Valgas üle 14 kg narkootikume. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid eelmisel nädalal Valgas sõidukeid kontrollides kinni Saksamaa Liitvabariigi numbrimärke kandnud kaubiku, mille kontrollimisel leiti kokku 14,23 kg erinevaid narkootikume.

Eelmise nädala ühel varahommikul sisenes läbi Valga piiripunkti Eestisse sõiduk Citroen, mis suunati tollikontrolliks Luhamaa tollipunkti. Sõiduki läbivaatusel avastati auto kaubaruumi põranda sisse ehitatud peidik, mis sisaldas suures koguses erinevaid narkootilisi ained – marihuaanat, hašišit ja kokaiini.

Uurimisosakonna narkotalituse juhataja Urmet Tambre sõnul on tegemist ühe viimase aja suurema narkootikumide avastusega Eesti lõunapiiril.

«Tabasime sõiduki, mis oli kohandatud narkootiliste ainete vedamiseks Lääne-Euroopast Eestisse. Narkootikumid olid mõeldud Eesti turul realiseerimiseks ja selle koguse mitte jõudmine Eestisse on ameti töötajate järjepideva töö tulemus võitluses narkootiliste ainete salakaubavedajatega,» märkis Tambre.

Narkootikumid võeti ära ja juhtumi osas alustati kriminaalmenetlust. Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist juhib riigiprokuratuur ning viib läbi maksu- ja tolliamet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles