Teleskoopnuia Rootsi viia üritanud mees sattus uurimise alla

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tallinna reisisadamas eelmise aasta jaanuaris Rootsi suunduvale laevale teleskoopnuiaga minna tahtnud mees sattus kriminaaluurimise alla ning peab nüüd vaatamata kriminaalmenetluse lõpetamisele oma rahakotti kergendama.

Rahvusringhäälingu uudisteportaali teatel lõpetas Harju maakohus eile prokuröri taotlusel 25-aastase Andrei suhtes otstarbekuse kaalutlustel kriminaalmenetluse, kuid pani talle samas kohustuse tasuda kuue kuu jooksul riigile menetluskulude katteks 300 eurot ning õigusabikulude katteks 249 eurot.

Süüdistuse järgi üritas Andrei mullu 29. jaanuaril kell 17.40 minna Tallinna reisisadama D-terminalis Rootsi suunduvale laevale MS Baltic Queen ning toimetada seejuures üle riigipiiri strateegiliste kaupade hulka liigitatavat teleskoopnuia. Pärast pardakaardi registreerimist avastas tollikontroll keelatud kauba ning mehe suhtes käivitati kriminaaluurimine.

Teleskoopnui kuulub strateegilise kauba seaduse alusel sõjaliste kaupade nimekirja ning selle vedamiseks on vaja eriluba, mida Andreil ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles