Siseministeerium otsib konkursiga politsei- ja piirivalveameti peadirektorit

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Siseministeerium kuulutas välja konkursi 1. jaanuarist tööd alustava politsei- ja piirivalveameti peadirektori leidmiseks ning oma kandidatuuri on soovijatel aega üles seada kuni 3. juunini.

Uuele ametile juhi leidmiseks moodustas siseministri ülesandeid täitev justiitsminister Rein Lang viieliikmelise komisjoni, mille ülesanne on esitada siseministrile väljavalitud kandidaat või nimekiri kandidaatidest hiljemalt 12. juuniks.

Komisjoni juhib siseministeeriumi kantsler Märt Kraft ning sellesse kuuluvad, riigisekretär Heiki Loot, riigi peaprokurör Norman Aas, siseministeeriumi personaliosakonna juhataja Anneli Mõtus ning siseturvalisuse nõukoja esimees, vandeadvokaat Aare Tark.

Ühendameti loomist juhtiva Marek Helmi sõnul seisab järgneva poole aasta jooksul ees mitmete oluliste otsuste tegemine.

«Koostada tuleb uue ameti 2010 aasta eelarve, lähtudes äsja kehtima hakanud politsei ja piirivalve seadusest, viia tänased politseinikud ja piirivalvurid üle ühtsele teenistusregulatsioonile ning kujundada lõplik seisukoht juhtimisstruktuuri osas,» selgitas ta. «On igati mõistlik, et uus ühendameti juht ning tema meeskond saavad olla nende otsuste tegemise juures.»

Kandideerimiseks tuleb siseministeeriumi esitada elulookirjeldus, motiveeritud sooviavaldus, kõrgharidust tõendavate dokumentide koopiad ning 2-5 lehekülje pikkune essee teemal «Tippjuhi roll politsei- ja piirivalveameti juhtimisel ja ühendasutuse käivitamisel».

Kandidaat peab olema näiteks Eesti kodanik ning omama erialast kõrgharidust või muud kõrgharidust ja läbinud erialase täiendusõppe.

Samuti peab tal olema töökogemus siseministeeriumi valitsemisala asutuse juhina, juhi asetäitjana või osakonna juhina, siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse kohaliku täidesaatva võimu volitusi omava asutuse juhina või vähemalt kolm aastat kohtu esimehena, juhtivprokurörina, juhtiva riigiprokurörina, riigi peaprokurörina või justiitsministeeriumi või kaitseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse juhina või osakonna juhina või vähemalt viis aastat muu riigiasutuse juhina või juhi asetäitjana.

Lisaks eeldatakse põhjalikke teadmisi siseministeeriumi valitsemisala ning loodava politsei- ja piirivalveameti tegevusvaldkondadest ja neid reguleerivatest õigusaktidest.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori nimetab viieks aastaks ametisse vabariigi valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles