Teisipäeval tegid demineerijad kahjutuks viis lõhkekeha

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürsk. Pilt on illustratiivne.
Mürsk. Pilt on illustratiivne. Foto: Põhja päästekeskus

Päästeameti demineerijad tegid eile kahjutuks mitu Eesti eri paigust leitud sõjaaegset lõhkekeha.

Päästeameti korrapidaja teatel tuli päästjatel kahjutuks teha Narva linnast leitud 75 millimeetrine mürsk ja Saare maakonnast Kihelkonna vallast Undva külast leitud kolm 130 millimeetrist mürsku.

Undva külas leiti üks lõhkekeha veest ja demineerijad leidsid sündmuskohalt veel ühe lõhkekeha. 130 millimeetriseid mürske on ka varem sealtkandist mere äärest leitud.

Lisaks andis kohalik elanik demineerijatele teada, et metsatööde käigus oli metsast välja tulnud samuti 130 millimeetrine mürsk. Metsast leitud mürsk kannatas transporti ning hävitati koos mere äärest leitud kahe mürsuga.

Lisaks teatati lõhkekeha leiust Tõlliste vallast Sooru külast, kus metsa istutamisel leiti miinipildujamiin. Kohale sõitnud demineerijad võtsid miini hävitamiseks oma valdusesse.

Päästeameti demineerijad on sel aastal kahjutuks teinud juba üle 500 lõhkekeha, eelmisel aastal oli kahjutuks tehtud lõhkekehi 3042.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles