Valitsus kiitis heaks sihtasutuse Läänemaa ja Haapsalu Muuseumid asutamise

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus andis tänasel istungil kultuuriminister Rein Langile volituse asutada sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid, mis alustab tööd 1. juulist. Loodavale asutusele antakse üle tegevuseks vajalik vara, mis oli seni Läänemaa Muuseumi kasutuses.

«Läänemaa ja Haapsalu muuseume ühendav sihtasutus võimaldab luua ühise külastusruumi senise kuue eraldiseisva muuseumi asemel. Samuti saab ühendasutuse katuse all edaspidi hõlpsamalt planeerida muuseumide arendus-ja majandamistegevusi, kaasates otsuste langetamisse nii riigi kui kohaliku kogukonna esindajaid,» märkis kultuuriminister Rein Lang.

Uue sihtasutuse ülesanne on tutvustada Lääne maakonna ja Haapsalu linna kultuuri- ja looduspärandit ning Eesti side ja raudtee ajalugu, teatas kultuuriministeerium.

Sihtasutuse loovad Eesti Vabariik ja Haapsalu linn. Riik annab sihtasutusele üle Ants Laikmaa majamuuseumi ja Haapsalu ajaloolise raekoja hoone. Uues muuseumis hakkab toimima ka Iloni Imedemaa ja sidemuuseum.

Linnale kuuluva Haapsalu piiskopilinnuse ja raudteejaama hoonekompleksi kasutamiseks seatakse pärast sihtasutuse asutamist ja vajalike planeerimismenetluste lõpuleviimist sihtasutuse kasuks hoonestusõigus tähtajaga kakskümmend viis aastat.

Sihtasutusel saab olema kuueliikmeline nõukogu, mille moodustavad asutajate poolt määratud isikud. Nõukogu liikmete määramisel lähtutakse põhimõttest, et kolm liiget määrab riik ja kolm Haapsalu linn. Sihtasutuse igapäevast tööd koordineerib juhatus.

Uus sihtasutus on plaanis asutada juunis ja riigiasutuse Läänemaa Muuseum tegevus lõpetatakse 2. juulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles