Vooremäe: Rute nimetamine on Eestile positiivne sõnum

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aret Vooremäe.
Aret Vooremäe. Foto: www.agri.ee

Põllumajandusministeeriumi teadus- ja arendusosakonna juhataja Aret Vooremäe sõnul on Maive Rute nimetamine Euroopa Komisjoni põllumajanduse direktoraadi juhiks Eestile kindlasti positiivne sõnum.

Vooremäe selgitas Postimees.ee’le, et nimetatud direktoraat tegeleb peamiselt teadus- ja arendusküsimustega ning põllumajandusministeeriumi töötajad on sealsete komiteede töös usinalt kaasa löönud.

Eestlanna Maive Rute asub alates 1. juulist juhtima Euroopa Komisjoni biotehnoloogia, põllumajanduse ja toiduainete direktoraati. Alates 2005. aastast juhatas Rute innovatsiooni ja väikeettevõtluse direktoraati.

Vooremäe ütles, et Rute nimetamine direktoraadi juhiks võib Eestile avaldada positiivset mõju eelkõige kaudselt.

«Direktoraadi juhina peab Rute loomulikult rääkima kõigi nimel,» selgitas Vooremäe, kuid ta avaldas lootust, et ehk hakkavad väikeriikide teadustegevuse alased prioriteedid suuremat tähelepanu pälvima, kui direktoraati juhib väikeriigi esindaja.

«Peamine töömeetod väikeriikidele teadus- ja arendustegevuses on kindlasti kollegiaalne,» rõhutas Vooremäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles