Saarts: uued liikmed ei näita olulist pööret Reformierakonna juhatuses

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saartsi sõnul ei tähenda Reformierakonna juhatuse uued liikmed suurt pööret erakonnas, kuid positiivne on see, et uued liikmed on naised.

Tõnis Saarts kommenteeris ERRi uudisteportaalile, et praegu on uute liikmete puhul teha raske järeldusi selles osas, kas keegi neist võiks olla tulevane erakonna juht ja peaministrikandidaat.

«Vähemalt ajakirjanduses ei ole olnud spekulatsioone, et Kristiina Ojuland kandideeriks esimeheks või teda nähtaks tulevase esimehena. Kaja Kallase puhul on küll olnud ajakirjanduses spekulatsioone, et pikemas perspektiivis ei ole välistatud, et ta võib kandideerida Reformierakonna esimeheks ja võib-olla ka olla tulevane erakonna juht,» selgitas politoloog ja lisas, et praegu ei ole teada, millised võiksid olla arengud ja edaspidised suunad erakonnas.

See, et erakonna juhatusse valiti kolm uut juhatuse liiget, näitab Tõnis Saartsi sõnul, et erakond teatud määral siiski uueneb, aga üldjoontes jätkub vana suund ja n-ö vana koosseis on oma positsioonid hästi kindlustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles