Juhiloa vahetajad pääsevad tervisekontrollist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba.
Juhiluba. Foto: Toomas Huik

Enam ei pea esmase juhiloa omanik nn päris luba saades läbima uut tervisekontrolli. Sellest pääsevad ka need, kes soovivad pärast nimemuutmist uut juhiluba saada.

Valitsus kiitis täna heaks määruse, mille kohaselt ei pea esmase juhiloa omanik läbima uut tervisekontrolli, kui ta taotleb esmase juhiloa vahetamist juhiloa vastu, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti ei pea näiteks nime muudatusest tingitud juhiloa vahetaja või duplikaadi taotleja läbima tervisekontrolli ning neilgi arvestatakse juhiloa taotlemisel esitatud tervisetõendit. Perioodiline tervisekontroll tuleb läbida iga 10 aasta järel.

Kuigi on loobutud tervisekontrolli läbimise nõudest tervisetõendi kehtivuse ajal, säilib tervisekontrolli läbimise kohustus neil, kel on liiklusseaduse alusel tuvastatud liiklusohtlik haigusseisund ja ta on sel alusel sõiduki juhtimiselt kõrvaldatud.

Samuti säilitatakse juba kehtivas redaktsioonis sätestatud arsti õigus suunata isik tervisekontrolli juhul, kui tal tekib arstliku läbivaatuse ajal kahtlus, et juhi terviseseisund ei ole nõuetekohane.

Eelnõu kohaselt määrab tervisekontrolli tegija juhile järgmise tervisekontrolli läbimise tähtaja, mitte tervisetõendile kehtivusaja.

Määrus jõustub kolmandal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles