Strandberg: võitleme Nord Streami vastu välismaal

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna.
Nord Streami gaasijuhtme plaan Läänemere kaardile kantuna. Foto: AFP / Scanpix

Roheliste liider Marek Strandberg lükkas Postimees.ee'le online-intervjuud andes ümber lugejate kahtlused, et tema erakond pole Nord Streami küsimuses aktiivne.


«Miks rohelised on vait Nord Streami gaasitoru asjus? Suurimad toru vastu lärmi tõstjad on Tarand, Lippmaa ja veel mõned, aga rohelistelt pole midagi kuulda. Ometi on see meie tähtsaim keskkonnaprobleem lähiajal,» küsis lugeja.

Strandbergi sõnul on tekkinud mulje vale.

«Teisipäeval viibis Soomes meie erakonna liige suursaadik Paul Lettens, kes tutvustas üksikasjalikult Soome-Vene ühisfoorumil, mille olid kokku kutsunud Soome rohelised, Nord Streamiga seonduvaid keskkonnariske,» rääkis ta.

«Seda selgitustööd teeme me oma jõudude piires täna seal, kus tehakse otsuseid Nord Streami asjus, ja need riigid on täna Soome ja Rootsi.»

See selgitustöö ülemere ja ülelahe on tema väitel intensiivsem, kui see ehk välja paistab.

«Selle toru osas tuleb lärmi teha seal, kus tehakse otsuseid. Soomes ja Rootsis näiteks. Me oleme enda sõsarparteide kaudu ja abil seda tööd ka teinud.»

Tema sõnul ei tehta Eestis Nord Streami osas ühtki otsust, sest see ei puuduta meie majandusvööndit.

«Kinnitan teile, et Roheliste jaoks on Nord Streami selline rajamine tõeliselt suur keskkonnarisk ja me kavatseme nende ohtude iseloomu jätkuvalt otsustajatele selgitada ning nõuda detailsemaid uuringuid ja ausamaid põhjendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles