Helsingin Sanomate peatoimetaja vallandati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomat Foto: Mihkel Maripuu

Soome suurima ajalehe Helsingin Sanomat peatoimetaja Mikael Pentikäinen vallandati esmaspäeval ootamatult, lehe juhtimise võtab üle Riikka Venäläinen.

Sanoma kontserni juhi Harri-Pekka Kaukoneni sõnul lahkub Pentikäinen ametist «usalduse puudumise» tõttu. Kaukonen ei soostunud lähemalt selgitama, vahendas rahvusringhääling Yle.

Pentikäinen ütles avalikus kirjas, et usaldab nii lugejaid kui toimetust. Ta ei maininud väljaandjat.

Emapuhkuselt naasev Venäläinen täidab lehejuhi ülesandeid kuni uue vastutava peatoimetaja leidmiseni.

Päevaleht hakkab otsima uut peatoimetajat nii kontserni siseselt kui ka väljastpoolt.

Pentikäinen asus Helsingin Sanomate peatoimetajaks 2010. aastal, enne seda oli ta päevalehe emafirma juht. Soome suurima päevalehe tiraaž on tema juhtimise ajal langenud 45 000 võrra -- 383 361-lt 337 962-le eelmisel aastal.

Sanoma kontsern teatas aasta esimeses kvartalis 40,2 miljoni euro suurusest kahjumist, mullu samal ajal teenis kontsern 15,6 miljonit eurot kasumit. Märtsis nimetas Sanoma kahjumi põhjuseks keerulist reklaamiturgu, mida hinnatõus ja digitooted pole suutnud tasa teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles