Riigimeedia: Põhja-Korea on välistanud tuumarelvast loobumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un annab juhiseid.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un annab juhiseid. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea juhtkond on välistanud tuumarelvast loobumise, kirjutas režiimi ametlik häälekandja täna.

Tõsiseltvõetavad tuumajõud on ainsaks lõpliku võidu garantiiks imperialismi üle, kirjutas võimupartei häälekandja Rodong Sinmun juhtkirjas. «Tugevdame oma haaret hindamatu väärtusega tuumamõõga üle ning võitleme imperialistide vastu senisest suurema jõuga,» edastas leht.

Vastavasisuline juhtkiri ilmus mõni päev pärast Hiina riigimeedia teadet, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un teavitas Hiina presidenti Xi Jinpingi Pyongyangi otsusest kaaluda naasmist stalinistliku riigi tuumaprogrammi üle peetud kuuepoolsetele läbirääkimistele.

Xinhua vahendas toona, et Kimi sõnumi toimetas Xi-le möödunud nädalal Pekingit külastanud Põhja-Korea riigijuhi erisaadik.

Häälekandja juhtkirjas seisis, et tuumarelvadeta riigid, nagu Iraak ja Liibüa on langenud agressiooni ohvriks.

Pyongyang on korduvalt rõhutanud, et selle tuumarelvaprogramm ei ole läbirääkimiste objektiks.
Soul ja Washington on nõudnud Põhja-Korealt kõneluste alustamise eeltingimusena samme tuumarelvadest loobumise suunas.

Korea poolsaarel on aegamööda vaibumas sõjalised pinged, mis teravnesid järsult veebruaris, kui Põhja-Korea korraldas kolmanda tuumakatsetuse. ÜRO karmistas seejärel kommunistlikule riigile kehtestatud sanktsioone, misjärel Pyongyang ähvardas USA-d ja Lõuna-Koread tuumasõjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles