Meedia: Iisraeli ministritel kästi Vene raketisaadetiste osas vaikida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu andis valitsuse liikmetele korralduse Vene raketisaadetiste teemal Süüriale avalikult mitte sõna võtta, teatas Iisraeli riigiraadio täna.

Mitu juudiriigi ministrit on tauninud Moskva relvamüüki Damaskuse režiimile ning tõstatanud Iisraeli võimaliku reaktsiooni küsimuse juhuks, kui Iisrael peaks tundma end ohustatuna.

Kaitseminister Moshe Yaalon hoiatas teisipäeval, et kui Venemaa tarnib Süüria režiimile õhutõrjerakette S-300, siis «teab Iisrael, mida ette võtta».

«Rakette pole seni saadetud ja loodan, et seda ei tehtagi. Ent kui raketid peaksid kahetsusväärselt Süüriasse jõudma, siis teame, mida teha,» ütles Yaalon eile ajakirjanikele.

Iisrael on korraldanud sel aastal Süüria territooriumile mitu õhulööki, mille sihtmärkideks on relvasaadetised Liibanoni šiiarühmitusele Hezbollah.

Ka Iisraeli luure- ja strateegiaküsimuste minister Yuval Steinitz kinnitas teisipäeval, et juudiriik «reageerib igale ohule». «Loodan, et Damaskus mõistab seda. Me reageerime jõuliselt,» lubas minister, nimetades Vene rakettide saatmist Damaskusele «moraalselt vääraks».

Moskva kaitses teisipäeval raketitarneid Damaskusele, nimetades rakette «stabiliseerivaks teguriks» võimaliku välisinterventsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles