President tervitas vastseid kodanikke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves andis täna Kumu Kunstimuuseumis üle kodakondsustunnistused enam kui sajale uuele Eesti kodanikule.


«Valides Eesti kodakondsuse kasuks, olete koos sellega teinud kaalukama valiku kui pakub teile mis tahes kodakondsusega kaasnev õigus või toiming. See on enesemääratluse ehk identiteedi valik, täpsemalt küll - valik täiendava või kaasneva identiteedi kasuks,» ütles president kodakondsustunnistuste pidulikul kätteandmisel.

«Ma väga loodan, et Eesti kodaniku identiteet toob kõigile rikastavat rõõmu ja kokkukuuluvustunnet, mis ei küsi rahvust ega erista meid emakeele järgi,» lausus riigipea.

President Ilvese sõnul on Eesti avatud ja heatahtlike inimeste pere. «Teist said täna selle pere liikmed, kelle sõna maksab, kelle mure loeb ja kes ka vastutab, et see pere, meie Eesti riik, kestaks üle aja,» ütles president.

Kodakondsustunnistuse said täna 129 uut Eesti kodanikku Tallinnast ja Harjumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles