Vastsed Eesti kodanikud uudistasid pärast tunnistuste kättesaamist Kumu-esist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

President Toomas Hendrik Ilves andis eile õhtul Tallinnas Kumu kunstimuuseumis üle kodakondsustunnistused enam kui sajale uuele Eesti kodanikule. Ühtekokku sai kodakondsustunnistuse 129 tallinlast ja harjumaalast.


«Valides Eesti kodakondsuse kasuks, olete koos sellega teinud kaalukama valiku, kui pakub teile mis tahes kodakondsusega kaasnev õigus või toiming,» ütles president kodakondsustunnistuste pidulikul kätteandmisel.



Ilvese sõnul on Eesti avatud ja heatahtlike inimeste pere. «Teist said täna selle pere liikmed, kelle sõna maksab, kelle mure loeb ja kes ka vastutab, et see pere, meie Eesti riik, kestaks üle aja.»



Ilvese kirjeldatud perega liitusid eile teiste seas ka Ljubov Platonova (33) ning tema tütred Sofia Lissova (5, vasakult), Elizaveta Lissova (7 kuud) ja Ilona Lissova (7), kes kõik said kätte oma kodakondsustunnistuse.



Pärast piduliku ürituse lõppu läks tüdrukutest vanim Ilona turnima Kumu ees Kadrioru veerel seisvatele roostevabast metallist tähtedele. Parasjagu on ta sõna «kunst» teise tähe peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles