Kabulis hoiti ära mässuliste rünnak

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus kinnipeetut, keda kahtlustatakse Haqqani võrgustikku kuulumises.
Kuus kinnipeetut, keda kahtlustatakse Haqqani võrgustikku kuulumises. Foto: Reuters / Scanpix

Afganistani luureteenistuse teatel hoiti Kabulis ära mässuliste võimalik laastav rünnak ning konfiskeeriti hulgaliselt relvi.


Rahvuslik julgeolekuteenistus korraldas reidi Kabuli lähistel asuvale peidupaigale ning vahistas selle käigus kuus inimest. Üks mässuline hukkus operatsiooni käigus, kirjutab BBC.

Kõiki seitset seostatakse Pakistanis baseeruva militaarrühmitusega Haqqani võrgustik, mis on seotud nii al-Qaeda kui Talibaniga ning viinud läbi mitmeid suuri rünnakuid, millest enamus on suunatud Afganistanis asuvate välisvägede vastu.

Rahvuslik julgeolekuteenistus konfiskeeris peidukohast relvi, laskemoona, granaate ning viis tüüpiliselt suitsiiditerroristide kasutatavat lõhkeainega vesti.

Julgeolekuteenistuse kinnitusel oli võrgustiku eesmärgiks rünnata valitsusasutusi ning neid võis toetada Pakistani luureteenistus ISI.

USA on Haqqani võrgustikku juba pikemat aega väga ohtlikuks pidanud ning lisas selle möödunud aastal terroriorganisatsioonide nimekirja.

Kabuli ründavad pidevalt erinevad relvastatud rühmitused.

Möödunud reedel võitlesid Kabuli julgeolekujõud pärast suurt plahvatust mitu tundi mässulistega, kellest mitmed langesid tulevahetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles