Diplomaat: Moskva pole Gruusia vastu kunagi küberrünnakuid korraldanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa ei ole kunagi korraldanud küberrünnakuid Gruusia või mõne teise riigi vastu, ütles täna välisministeeriumi õigusosakonna direktor Gennadi Kuzmin.

«Vene võimud ei ole toime pannud ühtegi sihilikku ja planeeritud küberrünnakut. Vene välispoliitika ei ole kunagi kellelegi andnud põhjust kahtlustada, et meie riik astuks mõne teise suveräänse riigi vastu niisuguseid samme,» lausus Kuzmin Peterburis toimuval rahvusvahelise õiguse konverentsil küsimusele vastates.

Küsimus puudutas Vene võimude tegevust 2008. augusti viiepäevase Vene-Gruusia sõja ajal, mil Thbilisi langes ulatusliku küberrünnaku alla.

Diplomaadi sõnul on Vene õiguskaitseasutused analüüsinud kübervaldkonnas erinevaid stsenaariume, uurides välisriikide vastavat tegevust ning töötanud välja vastumeetmed võimalike küberrünnakute ärahoidmiseks. «Venemaal on küberrünnakute ärahoidmiseks vastavad spetsialistid ja võimekused olemas,» lisas Kuzmin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles