Iisrael tahab vältida Süüriaga pingete paisumist

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli energia- ja veeminister Silvan Shalom.
Iisraeli energia- ja veeminister Silvan Shalom. Foto: SCANPIX

Iisrael ei taha esile kutsuda sõjalise konflikti eskaleerumist Süüriaga, kuid Iisrael ei luba Süürial varustada relvadega selliseid rühmitusi nagu näiteks Liibanoni Hezbollah’le, sõnas täna Iisrael minister.

«Pole mingit tarvidust eskaleerumist provotseerida, pole mingit vajadust Süüriaga ühist piiri kuumaks ajada, see polnud meie eesmärgiks ja ei saa selleks ka kunagi,» sõnas Iisraeli energia- ja veeminister Silvan Shalom täna avalik-õiguslikule raadiojaamale antud intervjuus, teatab uudisteagentuur AFP.

Kui ministrilt küsiti Moskva kava kohta varustada Süüriat S-300 maa-õhk tüüpi raketikompleksiga, siis vastas Shalom, et see kujuneks ainult siis probleemiks, kui langeks valedesse kätesse.

«Süürial on aastaid omanud strateegilisi relvi, kuid probleem tekib alles siis, kui need teiste kätte langevad ja meie vastu kasutada võidaks. Sel juhul peaksime me tegutsema,»sõnas ta.

Moskva on kaitsnud relvade tarnimist Süüriasse väitega, et tegemist on stabiliseeriva faktoriga, mis võiks heidutada ka välisriike Süüria siseasjadesse sekkumast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles