Fitch kinnitas Eesti riigireitingu senisel kõrgel tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuuri Fitch Ratings peahoone New Yorgis.
Reitinguagentuuri Fitch Ratings peahoone New Yorgis. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Fitch kinnitas Eesti riigireitingu senisel kõrgel tasemel A+ koos stabiilse väljavaatega. Agentuur tunnustab asjaolu, et majanduse taastumine jätkub tasakaalustatult, 2012. aastal oli Eesti majanduskasv teist aastat järjest euroala kiireim.

Fitchi sõnul on euroga liitumine vähendanud riigi maksebilansiga seotud riske ning suurendanud Eesti tugevate külgede mõjukust - ära märgitakse konservatiivne fiskaalpoliitika, majanduse paindlikkus ning riigi poliitiline ja institutsionaalne kindlus.

Eesti riigirahandus on reitinguagentuuri teatel eeskujulikus korras ning valitsus on jätkanud stabiilset struktuurse ülejäägi poliitikat. Eesti valitsussektori võlakoormus on endiselt Euroopa Liidu väikseim ja reservid aitavad tasandada kohaliku kapitalituru väikesest mahuga kaasnevat riigi rahanduse keerukamat finantseerimist.

Fitchi sõnul on positiivne ka see, et majanduskasv on taastunud ilma laenurallita, mis iseloomustas eelmist buumiperioodi. Eesti majandus on avatud ja väike, seetõttu lähtuvad agentuuri hinnangul Eesti arengu peamised riskid väliskeskkonnast - näiteks võimalikud tagasilöögid euroala kohandumisprotsessis.

Fitchi hinnangu eelduseks on kindlus, et Eesti jätkab senist konservatiivset rahanduspoliitikat ning täidetakse rahandusministeeriumi seatud eelarvepuudujäägi vähendamise ja reservide taastamise eesmärgid, euroala jätkab senisel kursil ning uusi globaalseid ohte finantsstabiilsusele ei ilmne.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles