Mehhiko baarist rööviti 11 inimest

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrad ja sugulased panevad Mehhiko pealinnas üles pilte ja kuulutusi, et leida enda ühest baarist kadunud lähedasi.
Sõbrad ja sugulased panevad Mehhiko pealinnas üles pilte ja kuulutusi, et leida enda ühest baarist kadunud lähedasi. Foto: AP / Scanpix


Mehhiko politsei uurib pealinnas Ciudad de Méxicos toimunud inimröövi, kus pühapäeval keset päeva viidi baarist ära 11 noort inimest, nende seas neli naist ja üks alaealine.

«Alguses tundus, et nende eesmärk polnud noori kaasa võtta, vaid neilt asju röövida. Lõpuks nad võeti siiski kaasa,» sõnas ametnik, lisades, et tegelikult pole selge, kas see toimus baaris sees või selle ees, edastab uudisteagentuur AFP.

Ametnik ei jaganud rohkem detaile juhtunu ega ohvrite kohta. Kadunute lähedased aga andsid politsei tegevuse suhtes sisse kriminaalmenetluse taotluse.

Prokuratuur on siiani saanud teate 11 inimese kadumise kohta, kuid mõnedel hinnangutel võib röövituid olla kokku 15 või 16, kellest kõige noorem on 16-aastane.

Meedia andmetel pärinevad kadunud noored pealinna karmist piirkonnast Tepitost. Baar, kus nad käisid, on nädalavahetuseti avatud kogu öö ning asub linnaosas, mis on kuulus oma ööelu poolest.

Ajalehe Reforma andmetel rääkisid röövitute lähedased, et baaripidaja käskis klientidel pühapäeva hommikul kell 10 lahkuda, sest kohe pidi toimuma politsei operatsioon.

Kui noored välja ronisid, sundisid relvastatud mehed neid ronima kolme sõidukisse, mis paistsid olevat politsei sümboolikaga, kirjutas ajaleht.

Massiline inimrööv annab tunnistust pealinna üha halvenevast turvalisusest. Möödunud aastal rööviti jaanuarist oktoobrini ametlikult 1043 inimest, kuid ekspertide andmetel võib tegelik hulk olla palju suurem. Inimröövidest 53 toimus pealinnas. Kolm nädalat tagasi tagasi peksti pealinna ööklubis surnuks kunagise kodanikuõiguste eest võitleja Malcolm X-i pojapoeg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles