Assad: tunnen avalikkuse survet avada Golanis Iisraeli vastu rinne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar Assad.
Süüria president Bashar Assad. Foto: SCANPIX


Süüria president Bashar al-Assad ähvardas eile Iisraeli vastu Golani kõrgendikel rinde avada.
Assad ütles eile Liibanoni telekanalile Al-Manar antud usutluses, et ta tunneb avalikkuse survet avada Golani kõrgendikel uus vastupanurinne Iisraeli vastu.


«Sellel on mitu põhjust, nende seas Iisraeli korduvad agressiooniaktid,» lausus ta juudiriigi õhurünnakutele viidates. «Oleme teavitanud kõiki osapooli, kes on meiega ühendust võtnud, oma kavatsusest järgmisele Iisraeli agressiooniaktile vastata,» avalikustas president.

Iisrael vallutas Golani kõrgendikud 1967. aasta sõjaga ning annekteeris need 1981. aastal. Rahvusvaheline kogukond seda ei tunnusta.

«Süüria ja Iisraelile vastupanu osutamise poliitika vastu on alustatud maailmasõda, kuid ma olen siiski võidus väga kindel,» ütles Assad telekanalile. Süüria riigipea tunnistas ühtlasi, et Hezbollah' võitlejad aitavad režiimi vägesid Qusayri üle peetavas lahingus.

Liibanoni peaminister Tamman Salam ütles reedel, et riik peaks Süüria konfliktist eemale jääma ning šiialiikumise Hezbollah sekkumine ei aita kaasa verevalimise lõpetamisele ega ka Liibanoni ühtsuse säilitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles