Helme: Eestis kehtiv immigratsioonipoliitika on piisavalt range

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse esimehe Mart Helme sõnul pooldab erakond Eestis praegu kehtivat immigratsioonipoliitikat ning leiab, et see on piisavalt konservatiivne.

Mart Helme ütles Postimehele, et erakonna juhatuse liikme Martin Helme seisukoht Eesti immigratsioonipoliitika osas on ka erakonna seisukoht. «Me pooldame konservatiivset immigratsioonipoliitikat. Neile, kes kontekstist välja rebitud ütluse osas kõmu üles keerutavad, ütleksin, et rassism on nende inimeste peas, kes Martini ütluses rassismi näevad.»  

Ta lisas, et praegu on tagajalgadel nomenklatuur, inimõiguste organisatsioonid, kes leiavad et nende töökohustus on kisa ja kära tõsta.

«Martin Helme ütluses ei olnud rassismi. Mis on halba selles, kui seisame väikerahva säilimise eest omal maal peremehe seisundis ja sellises seisundis, kus meie otsustame palju võõraid siia lubada. Olen nõus et mitmekesisus rikastab aga kui lisada soola toidule ei saa seda liiga palju panna, rikub toidu ära.»

Helme selgitas, et immigratsiooni puhul tuleb olla konservatiivne ning lähtuda üksikjuhtumitest nagu on seda tehtud seni. «Immigratsioon viib lõhestatud ühiskondade kujunemiseni. Meie ühiskond on niigi lõhestunud – rikasteks ja vaesteks, venelasteks ja eestlasteks. Kas meil on tõesti vaja seda veelgi lõhestada?»

Ta lisas, et migratsioonipoliitika ei ole erakonnas prioriteetsete küsimuste hulgas.

 Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme avaldas Tallinna TV saates «Vaba mõtte klubi» arvamust, et Eesti immigratsioonipoliitikas peaks kehtima reegel «kui on must, näita ust».

Arutelus Rootsi mässude põhjuste teemal avaldas Helme arvamust, et Eesti ei tohi lasta asju kunagi nii kaugele minna «nagu nad on Inglismaal, Prantsusmaal või Rootsis». «Meie immigratsioonipoliitikas peaks olema üks lihtne reegel: kui on must, näita ust. Ja kogu lugu, selles mõttes, et me ei lase sellel probleemil üldse tekkida,» ütles Martin Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles