Pildid ja video: meeleavaldus Stenbocki maja ees

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunesid MTÜ Vene Kool Eestis esindajad Tallinnas Stenbocki maja ette, et nõuda valitsuselt vastust Tallinna linnavolikogu taotlusele õpetada neljas Tallinna gümnaasiumis vene keeles.

«Me tulime täna valitsuse maja juurde. On möödunud juba 349 päeva Tallinna linnavolikogu otsuse nr. 1044 vastuvõtmisest, mille alusel esitati valitsusele taotlused neljas Tallinna gümnaasiumis vene õppekeeles õpetamiseks. Valitsus pole antud küsimuses siiani mingit otsust vastu võtnud ja sellega ületas valitsus 2011. aastal püstitatud otsuste vastuvõtmisega venitamise rekordi,» kirjutab MTÜ valitusele esitatud petitsioonis.

MTÜ leiab, et valitsus politiseerib rahvusvähemuste õigusi puudutavaid küsimusi.

«Me kutsume valitsust üles avaldama toetust nende koolide hoolekogude seaduslikele nõuetele, kes valivad ning jätavad gümnaasiumides alles vene õppekeele,» kirjutab MTÜ juhatuse esimees Mstislav Rusakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles