Moskva süüdistab Gruusiat piiritüli õhutamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal tehtud pilt Gruusia ja Lõuna-Osseetia vahelise piiri kontrollpunktist Ergneti küla lähedal.
Möödunud aastal tehtud pilt Gruusia ja Lõuna-Osseetia vahelise piiri kontrollpunktist Ergneti küla lähedal. Foto: AFP / Scanpix

Moskva hinnangul pingestab Thbilisi kunstlikult olukorda Gruusia ja sellest lahku löönud Lõuna-Osseetia vahelisel piiril, teatas täna Venemaa välisministeerium.


Ministeerium tegi avalduse pärast Vene asevälisministri Grigori Karassini telefonivestlust Euroopa Liidu eriesindajaga Lõuna-Kaukaasias Philippe Lefort´iga.

Vene diplomaatia hindab mitteõiguspärasteks püüdeid olukorda valimiskampaania huvides hõõgvele ajada ja sel eesmärgil Venemaad ära kasutada.

Teadaandes öeldakse, et Gruusia pool tõstatas seda küsimust juba Genfi diskussioonide eelmises voorus ning Lõuna-Osseetia olevat tookord andnud põhjaliku vastuse sõltumatu riigi poolt oma piiri kindlustamiseks kasutatavate meetmete kohta.

Karassin juhtis Lefort´i tähelepanu sellele, et Lõuna-Osseetia on korduvalt kõnelnud piiri märkimise tähtsusest, kuid Gruusia põiklevat sellest kogu aeg kõrvale.

Gruusia kritiseeris 27. mail Venemaad seoses okastraadist tara rajamisega Gruusiast lahku löönud Lõuna-Osseetia piirile.

Thbilisi teatel on piiritara rajamine rahvusvahelise õiguse ja 2008. aastal Venemaa ja Gruusia vahel sõlmitud vaherahuleppe "jõhker rikkumine".

Euroopa Liidu vaatlusmissioon Gruusias teatas nädal tagasi, et saatis vaatlejad vaidlusalusel piiril asuvasse Ditsi külla piiritara ehitust jälgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles