Ateenas plahvatas kolm süütepommi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötaja uurib plahvatuse kahjusid keskkonna-, energeetika- ja kliimamuutuste ministeeriumi harukontori sissepääsu juures.
Töötaja uurib plahvatuse kahjusid keskkonna-, energeetika- ja kliimamuutuste ministeeriumi harukontori sissepääsu juures. Foto: SCANPIX

Täna hommikul plahvatas Ateena kesklinnas kolm süütepommi, mille tagajärjel sai üks naine vigastada, teatasid kohalikud võimud.

Üks pomm plahvatas kell kaheksa hommikul Ateena kesklinnas asuva kortermaja viienda korruse koridoris ning vigastas samal ajal oma korterist väljunud naist. Naine viidi kergete põletushaavadega haiglasse, vahendab ABC News.

Teised lõhkekehad detoneeriti mitu tundi varem majandus- ja tööstusuuringute instituudi hoone juures ning keskkonna-, energeetika- ja kliimamuutuste ministeeriumi harukontori ees.

Kõik pommid olid valmistatud väikestest gaasibaloonidest.

Kreeka valitususe pressiesindaja Simos Kedikoglou mõistis rünnaku hukka ning soovis plahvatuse ohvrile kiiret paranemist. «Me oleme kindlad, et uued avaliku vägivalla katsed mõistetakse hukka kõikide poliitikute poolt,» lausus Kedikoglou.

Rünnakud süütepommidega valitsuse hoonete ja pankade vastu on tavalised Kreekas, kus tegutseb mitu väiksemat anarhistide rühmitust. Pommiplahvatused leiavad tavaliselt aset öösel ning põhjustavad harva vigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles